Op zondag 1 mei gaat het toeristisch seizoen van start met ‘op toer met keizer en boer’. Dit jaar zijn we te gast op de terreinen van Chiro Achter-Olen voor een gevarieerde namiddag met als startschot de plechtige opening van de nieuwe Chirolokalen.

De dienst vrij tijd stelt, in samenwerking met de Olense Kartoenale, de primeur aan je voor met een uiterst originele fietszoektocht. Aan de hand van foto’s en cartoons leg je een parcours af van ongeveer 12 km langs de mooiste plekjes in Olen
 
De wandelaars komen ook aan hun trekken met de uiterst charmante Boerkeswandeling die voor deze gelegenheid in een nieuw kleedje werd gestoken. Deze informatieve wandeling loodst je doorheen de dorpskern van O.-L.-V.-Olen aan de hand van oude foto’s en ansichtkaarten, een stukje geschiedenis over Olen dat meer dan de moeite waard is.
 
Vanaf 13.00 uur kunnen de wandelaars en fietsers zich inschrijven aan de stand van de dienst vrije tijd. Je betaalt hiervoor 1,50 euro. Alle deelnemende wandelaars of fietsers ontvangen een mooie prijs.
 
Als de wandeling of fietstocht erop zit, kan je aanschuiven aan een barbecue en vanop het gezellige terras genieten van heel wat animatie. Zo zijn er optredens voorzien van de fanfares, de speelpleinband en een ludieke clownvoorstelling, geschikt voor jong en oud. Voor de kleinsten valt er ook heel wat te beleven. De leidingsploeg van de Chiro en de speelpleinmonitoren voorzien talrijke leuke spelletjes zodat de kinderen zich geen minuut zullen vervelen.
 
Tenslotte bieden de dienst vrije tijd en enkele Olense verenigingen een waaier aan informatie aan over het (toeristisch) aanbod dat Olen rijk is.